Over mij

Victoire de Wild
Dr. Victoire de Wild

Wie is Groente & Meer?

Als kind was ik dol op groenten (ook op snoep trouwens). Dat heb ik te danken aan mijn ouders die altijd met veel liefde verse gerechten met veel groenten uit de moestuin op tafel zetten. Ik heb aan mijn jeugd fijne herinneringen van gezellig samen eten en ik koester ook nu de momenten dat ik met mijn gezin samen ben en we allemaal aan tafel zitten. Als moeder van 3 kinderen weet ik hoe fijn het is als je kind met smaak gezond eet.

Menselijk gedrag heeft me altijd gefascineerd: waarom doen mensen wat ze doen terwijl ze weten dat het niet goed voor ze is? En kan je dit gedrag veranderen? Daarom behaalde ik als aanvulling op mijn studie en baan in de levensmiddelentechnologie mijn bachelor Psychologie. De combinatie van deze twee wetenschappelijke benaderingen vond ik zo interessant dat ik besloot te promoveren in Voeding en Gezondheid met als onderzoeksgebied kinderen en eetgedrag. Door mijn onderzoek naar smaakvoorkeuren en smaakontwikkeling bij kinderen heb ik me nog verder verdiept in dit onderwerp, en ik vind het dan ook fantastisch dat ik ouders nu concreet kan helpen met al mijn kennis. Naast onderzoek pas ik de wetenschap toe in het dagelijkse leven en help ik mijn omgeving met deze vertaalslag.

Achtergrond/opleidingen

  • Gecertificeerd VIPP-SD/FI Coach (opleiding Coach Video Interventie Positive Parenting Sensitivity Discipline/Feeding Intervention, Leiden Universiteit, 2016)
  • PhD/Doctor in Voeding en Gezondheid (Dr., Wageningen Universiteit & Research, 2010 - 2015)
  • Bachelor of Science Psychologie (BSc, Leiden Universiteit, 2005 - 2009)
  • Master of Science Levensmiddelen Technologie (MSc, Wageningen Universiteit, 1985 - 1991)
  • Vrijwilliger bij De Kindertelefoon (gecertificeerde opleiding gebaseerd op o.a. verschillende communicatie technieken, oplossingsgericht werken, zelfredzaamheid van het kind, 2020- heden)
  • Project: https://www.habeat.eu/
  • Project: http://www.babyseerstehapjes.nl/