Ouders

Hoe werkt Groente & Meer voor ouders?

Groente & Meer biedt verschillende 'tomaten' diensten. Elke passend bij jouw behoefte als ouder. Ze worden hieronder getoond en uitgelegd. Bij deze diensten wordt er gebruik gemaakt van de VIPP-methode. De VIPP-methode is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Hierbij staat het bekijken en analyseren van een filmpje van een eetmoment van je kind centraal. Dit filmpje wordt alleen gebruikt en bekeken door Groente & Meer. Na afronding van een dienst wordt het filmpje verwijderd (AVG).

Play Video

Diensten

1 tomaat (gratis)

Vraag je je weleens af of je kind genoeg groente binnenkrijgt? En wat is genoeg? Of begint je baby met vast voedsel maar weet je niet zo goed wat je kunt geven? Heb je vragen of voel je je soms gewoon een beetje onzeker? Doe je het wel goed? Blijf er niet mee rondlopen en pieker niet te veel, kom gewoon een keertje langs op mijn spreekuur. Er bestaan geen overbodige of domme vragen, vooral niet als het om je kind gaat.

Inloopspreekuur: iedere tweede woensdag van de maand van 8:00 tot 9:30 uur.

1 tomaat pakket G&M
2 tomaten pakket G&M

2 tomaten 'Quick Scan' (€55 per sessie)

Je neemt je taak als ouder serieus en je wilt dat je kind gezond en goed eet. Maar hoe bereik je dit in een positieve sfeer zonder al te vaak strijd aan tafel. Soms voel je je machteloos en ben je bang dat je kind misschien niet genoeg gezonde voeding binnenkrijgt. Je zou willen dat er dan voor ieder gezinslid ruimte en aandacht is en dat er gesprekken gevoerd kunnen worden. Ontbreekt die warme ontspannen sfeer aan tafel regelmatig en vraag je je af wat je hieraan zou kunnen doen? Of wil je weten welke eetsignalen je kind aan je laat zien en wat deze betekenen? Misschien wil je gewoon een check of je op de goede weg bent?

2 tomaten: stuur een filmpje op van een doorsnee tafelmoment (de warme maaltijd) bij jullie thuis. Groente & Meer bekijkt je filmpje en geeft een aantal tips & tricks waar je direct mee aan de slag kunt! Deze worden met je besproken tijdens een videoconsult.

3 tomaten 'What to do next' (€195 per sessie)

Heb je toch behoefte aan diepgaander advies? Of blijkt uit het filmpje dat er meer aan de hand is? Misschien merk je dat je dochter vaak ziek is of dat je zoon weinig weerstand heeft? Misschien is je kind een ‘slechte eter’ en wil je weten waarom dat is en wat je eraan kunt doen? Of eet je kind weinig tot niets en je zit zo onderhand met je handen in het haar. Je hebt het internet al afgespeurd naar antwoorden, maar toen ben je helemaal het spoor bijster geraakt. Goed, je weet dat kinderen kieskeurige eters kunnen zijn. Maar dit! Pieker je over de juiste aanpak? Kies dan voor mijn 3 tomaten.

3 tomaten: stuur een filmpje op van een doorsnee tafelmoment (de warme maaltijd) bij jullie thuis. Groente & Meer bekijkt en analyseert het filmpje, maakt een script aan de hand van een gevalideerde VIPP-methode. We kijken samen naar de opname en je wordt daarbij gewezen op de kleine signalen die er tussen jullie heen en weer worden gezonden. Wat betekenen ze? Hoe kun je met deze wisselwerking omgaan? Jezelf terugzien op video kan heel leerzaam zijn. Na ons gesprek heb je meer inzicht in wat je kind probeert te vertellen en weet je bovendien hoe je daar op kunt reageren. Je leert wat je eigen gedrag en uitstraling bij je kind teweegbrengen, wat je zou kunnen veranderen en waar je juist mee door moet gaan!

3 tomaten pakket G&M
Vier tomaten pakket G&M

4 tomaten 'From the start' (€250 per sessie)

Je vindt het belangrijk om het vanaf het allereerste begin goed te doen. Het is nou eenmaal gemakkelijker om goede gewoonten van jongs af aan bij te brengen. En dat geldt zeker ook voor het aanleren van gezonde eetgewoonten. Alles is nog nieuw voor je baby; niet alleen de smaak, maar ook bijvoorbeeld de structuur en de geur. Hij weet niet wat hem overkomt, hij kent alleen maar melk! Logisch dat het even duurt voordat hij gewend raakt aan andere smaken. Zoet is een ‘makkelijke smaak’ en moedermelk is dan ook niet voor niets zoet. Het is belangrijk om je kindje op heel jonge leeftijd (dus zodra hij begint met de eerste hapjes) te laten kennismaken met verschillende smaken en soorten voedsel. Smaken kunnen in de loop van een leven veranderen, maar de basis wordt gelegd met de eerste hapjes, dus het is zeker de moeite waard om hier bewust mee om te gaan.

4 tomaten: in 4 sessies worden de verschillende eetmomenten van je kind uitgebreid besproken. Dit is vanaf 4-6 maanden tot 1.5 jaar. Groente & Meer analyseert en bespreekt deze filmpjes tijdens een videoconsult met jullie.

Coaching (€79 per uur)

Maak je je zorgen over het gewicht of de voeding van je kind, of heb je een moeilijke eter? Of wil je de sfeer aan tafel verbeteren? Of weet je het even niet mee hoe je het aan kan pakken. En kun je wel wat professionele hulp gebruiken? Dan help ik je graag! Ik kijk niet alleen naar de voeding maar ook naar het eetgedrag van je kind en de interactie tussen kind en ouder. In dit telefonisch consult kan je al je onzekerheden en vragen kwijt en geeft Groente & Meer advies op maat en tevens handvatten zodat je verder kunt.

opleiding Kind en Voeding

Klantbeoordelingen

Victoire heeft ons geholpen met het gezellig aan tafel zitten en eten van groenten voor onze beide kinderen. Ze neemt de tijd om je "probleem" goed in kaart te brengen. Vervolgens bekijkt ze de situatie en evalueert ze deze samen met je. Dit zorgt ervoor dat je anders naar de situatie kijkt en patronen kan doorbreken. Al met al super tevreden en een stuk gezelliger aan tafel tegenwoordig!

Nadieh en Edwin, ouders van zoon Senna - December 2022

Onze dochter was al vanaf 4 maanden geïnteresseerd in groente- en fruithapjes naast de borstvoeding. Ze proefde van alle smaken die we haar hebben aangeboden, van groente tot fruit. Gedurende de tijd bleef ze ook best goed eten, maar als ouder ben je toch soms onzeker of je het wel goed doet of dat het nog beter kan. Victoire heeft een aantal video’s gemaakt tijdens het eerste jaar van onze dochter en deze met ons nabesproken. Ze heeft ons veel tips gegeven, maar ook laten weten wat al erg goed ging. Victoire benoemde ook de kleine signalen van het kind en interacties tussen ouder en kind, die als ouder niet opvallen maar ook belangrijk zijn in het gedrag van kind én ouder. Dankzij de positieve aanpak van Victoire hebben we meer zelfvertrouwen en zijn we trots op onze kleine meid die ondertussen lekker met de pot mee eet.

Korrie en Roel, ouders van Philou (1,5 jaar) - 2019

Onze dochter van twee weigerde al het eten. Victoire zag direct waar de bottleneck zat. Met behulp van een paar video opnames en nabesprekingen werd dat duidelijke voor ons. Zij gaf on het vertrouwen weer terug.

Moeder van dochter (2 jaar) - 2019

Wij zaten al een tijdje met de handen in ons haar, toen we via via in contact kwamen met Victoire de Wild. Onze peuter had geleidelijk aan besloten te stoppen met eten, wat tot gestreste situaties aan tafel leidde. Victoire heeft aan de hand van de opgenomen filmpjes ons een aantal zeer bruikbare en welkome tips gegeven online. Hier zijn wij uiteraard mee aan de slag gegaan en beetje bij beetje zit er vooruitgang in zijn eetgedrag. Al blijft het een ‘beproeving’, een peuter met zijn eet-‘buien’.

Moeder van zoon (2,5 jaar) - 2019

Wij zijn bij Victoire geweest tijdens het inloopspreekuur om advies te krijgen over extra calorieën inname voor ons zoontje van 1 met ondergewicht. Ze heeft ons heel gericht advies gegeven over tussendoortjes en het aantal eetmomenten per dag. Ons zoontje begint goed aan te komen en het advies van Victoire zetten we door.

Nathalja, moeder van zoon Dex (1,5 jaar) - 2019

Onze peuter ‘puber’ van 2,5 jaar is nooit zo’n beste avond-eter geweest, maar de laatste tijd weigerde ze bijna elke avond haar eten. Vlees ging er nog wel in, maar groente en aardappels wilde ze niks van proberen. Als ouder vond ik dit erg jammer en wilde graag dat ze wat meer groente leerde eten en nieuwe dingen wilde proberen. Met deze hulpvraag ben ik bij Victoire op het inloopspreekuur geweest. Tijdens het spreekuur heeft zij mij meteen concrete tips gegeven waarmee ik in de praktijk aan de slag kon. Daarnaast heeft ze uitgebreide uitleg gegeven over het eetgedrag van kleine kinderen, wat gebaseerd is op wetenschappelijk onderzoek. Ook heb ik een video-opname gemaakt van onze avondmaaltijd en deze aan haar opgestuurd. Het was heel leerzaam om samen naar de opname te kijken. Victoire gaf hele positieve feedback en een leerzame terugkoppeling over hoe om te gaan met het eetgedrag van mijn dochtertje (bijv. beter letten op haar signalen). Ik merk dat we met mijn dochtertje zeker stappen hebben gemaakt.

Cindy, moeder van dochter Iris (2,5 jaar) - 2019

Victoire kwam bij ons voor mijn dochter Puck. Puck wilde nog geen avondmaaltijd eten. Victoire heeft ons toen een keer gefilmd tijdens de warme maaltijd. Daarna hebben we deze film samen stukje voor stukje bekeken en kreeg ik waardevolle adviezen. Ook benoemde ze duidelijk de dingen die goed gingen en die ik goed deed als moeder. Dit gaf me het vertrouwen dat ons dit ging lukken en daarmee kon ik heel positief hiermee aan de slag. We kijken erg tevreden terug op dit traject. Victoire is een heel warm persoon waardoor je je snel op je gemak voelt en je kind(eren) dus ook. Tijdens de film sessies is ze onzichtbaar aanwezig, waardoor je je goed kan focussen op je gezin en maaltijd. Victoire heeft een hele prettige manier van feedback geven, ze benoemt duidelijk wat je al goed doet, en geeft je tips hoe je de eventueel minderen punten kan verbeteren. Ze voelt goed aan wat je en je kind nodig hebben.

Anne, moeder van dochter Puck (2 jaar) - 2018/2019

Onze dochter was meteen vanaf de eerste hapjes geen goede eter. Zodra ik op internet ging zoeken raakte ik snel het spoor bijster. Het was daarom erg fijn om al onze vragen te kunne bespreken met Victoire. Door haar uitgebreide kennis en ervaring (zowel professioneel als privé) wisten we zeker dat we bij haar in goede handen waren. Bovendien was het heel nuttig met haar te kijken naar de video’s. Daardoor hebben we veel nuttige inzichten, tips en zelfvertrouwen (!) gekregen. Onze dochter is nu 1 jaar en ze proeft nu alles, lust best veel groenten, en ze eet alle maaltijden lekker met ons mee. En het belangrijkste, dankzij Victoire hebben we dit op een ontspannen manier bereikt, zonder stress en zonder veel gedoe aan tafel.

Anne, moeder van dochter Evi (1 jaar) - 2018/2019