Publieke sector/bedrijven

Hoe werkt Groente & Meer voor de publieke sector/bedrijven?

Naast de diensten die Groente & Meer aanbiedt aan ouders, heeft Groente & Meer ook een aantal diensten voor de publieke sector of bedrijven. Groente & Meer ontwikkelt op maat concepten in samenwerking met bedrijven en/of publieke instellingen, zoals scholen, gemeenten, overheid en bedrijven. Deel jij dezelfde missie? Wellicht kunnen wij dan samen aan de slag om zoveel mogelijk kinderen een gezond eetpatroon aan te leren.

Diensten

Webinars (€275), Workshops (prijs in overleg)

Groente & Meer verzorgt Webinars en Workshops op maat. Dat kan voor professionals, volwassenen en kinderen. In deze interactieve bijeenkomst van ca. 1,5 uur beantwoorden we je vragen en geven je concrete en haalbare tips en handvaten over gezonde voeding en eetgedrag. We zoomen in op een specifieke doelgroep, of houden het breed, al naar gelang jullie wensen. Groente & Meer heeft bijvoorbeeld verschillende Webinars over het eetgedrag van kinderen ontwikkeld. Na een Webinar hebben deelnemers meer inzicht in het waarom, wat en hoe van het eten van groenten en het aanleren van een gezond eetpatroon.

Voorbeelden waar Webinars zijn gegeven:

  • Stichting BalanceBuddy
  • Forte Kinderopvang
  • Spurd (JOGG)
  • Basisscholen (Wageningen, Heteren)
  • Sportservice Wageningen-Ede
samenwerking groente & meer
samenwerking groente & meer

Monitoring Warme lunches

In 2020/2021 zijn we gestart met het monitoren van een pilot met het aanbieden van een gezonde, duurzame warme lunch maaltijd op een basisschool in opdracht van de gemeente Wageningen. Deze pilot was zo’n succes dat we nu continu een warme lunch aanbieden gedurende het gehele schooljaar 2022/2023. Zijn er vragen hierover of ook interesse? Neem dan contact op, we hebben hierin een unieke professionele ervaring opgebouwd.

Lespakket

Groente & Meer heeft een lespakket ontwikkeld voor basisscholen. Dit is in de vorm van vier 'minicolleges'. Hierbij wordt er op een interactieve manier aan de leerlingen uitleg gegeven over hoe smaakontwikkelingen en voedselvoorkeuren tot stand komen bij kinderen. Aan het einde van de vier minicolleges ontvangen de leerlingen een certificaat.

Lijkt het je leuk om jouw klas of op jouw school de kinderen meer te leren over smaakontwikkeling en voedselvoorkeuren? Neem dan contact op.

samenwerking groente & meer
meer tomaten eten

Consultancy, kennis partner

Groente & Meer biedt bedrijven en organisaties vakinhoudelijk advies. Denk aan het schrijven van blogs, het geven van lezingen of het uitzoeken van bepaalde onderwerpen op het gebeid van voeding & gezondheid en gedrag. Graag gaan we het gesprek aan met bedrijven en organisaties met dezelfde missie en ontwerpen we concepten op maat.

Voorbeelden:

  • Rijk Zwaan, Volksuniversiteit, Gemeente Wageningen (lezingen, cursussen, monitoring Voedselagenda)
  • Love My Salad (schrijven van blogs op platform)
  • No Fairytales (Content marketing, inhoudelijke campagne)

Extra

Het '4 tomaten' pakket dat wordt aangeboden aan ouders is ook zeer geschikt voor de publieke sector en/of bedrijven en kan tevens ingezet worden voor (wetenschappelijk) onderzoek.

Tomaten eten kinderen

Klantbeoordelingen

Ik heb met Victoire webinars ontwikkeld over de eet- opvoeding 0-4 jaar. Een succes! Naast dat zij verstand van zaken heeft, vind ik dat ze empatisch op ouders reageert. Dat maakt haar fijn om naar te luisteren. Verder denkt ze goed mee met de wensen van haar opdrachtgever. Daarom is ze voor mij een fijne partner!

Floor Volker, JOGG-regisseur Purmerend - November 2022

Als ‘Lekker in je vel!’ regisseur en leefstijlcoach in Wageningen werk ik regelmatig samen met Victoire in de vorm van het organiseren van workshops. Victoire is zeer deskundig en enthousiast en weet daarmee ouders en kinderen te inspireren en motiveren. Oftewel een zeer fijne en prettige samenwerking!

Floor Steenvoorden, leefstijlcoach & JOGG-regisseur Wageningen - November 2022

Vanuit de gemeente Wageningen werken we al een lange tijd samen met Victoire van Groente & Meer. Vooral de combinatie van monitoring en voedsellessen voor de warme lunch op een basisschool is voor ons een toegevoegde waarde. Dat de leerlingen die deelnemen aan de warme lunch ook lessen krijgen over de waarde van voedsel en waarvoor het belangrijk is. Ook de persoonlijke betrokkenheid is voor ons een toegevoegde waarde.

Roos Hollenberg, beleidsmedewerker Voedsel Gemeente Wageningen - November 2022

Mijn zoon heeft laatst van Groente en Meer les gekregen op de G.J. van den Brinkschool. Hij kwam helemaal enthousiast thuis! Hij vond de combinatie van voeding en wetenschap erg boeiend.

Ilona, moeder van zoon uit groep 6-8 van G.J. van den Brinkschool - Maart 2021

Wij vonden het super leuk dat Victoire er was en we gaan vanaf morgen turven en een lekker/niet lekker doen. De kinderen hebben veel geleerd en dat noemden ze ook bij de afsluiting van de dag. Mooi! Victoire deed het ook erg leuk met de kinderen. Super fijn dat je dit wilde doen. N.a.v. mini college: eten doe je met je zintuigen in het kader van het schoolproject ‘je bent wat je eet’.

Danielle, leerkracht groep 4 van basisschool Tuin17 - Juni 2021